Monday 6 August 2012

PUNASE SÕSTRA & PUNASE SIBULA MAIK


Ideaalne kitsejuustu saiaga,liha ja vorstiga.

2-3 keskmist punast sibulat
1 punane paprikas
1 punane tšilli kaun
2spl oliivõli
2 suur küüslauguküünt
1 väike jupp ingveri
200ml punase veiniäädikat
140g heledat muscovado suhkrut
1tl vürtsipulbrit
1tl soola
200g punase sõstraid ilma varreta

Koori punane sibul ja lõika sektorid,puhasta paprikas ja lõika ribad.Haki tšilli ja küüslauk. Tõsta punane sibul, paprikas ja õli pannile ning kõpseta kuni kõik on ilusti pehme. Kalla asjad pannilt kaussi. Nüüd pane pannile tšilli, küüslauk ja ingver koos poole äädikaga. Lase keema 2-3 min. ja lisa sibul,paprikas ning ülejäänud äädikas,suhkur,vürts ja 1tl soola. Maitsesta veel kui soovi on. Lase segu keema kuni kõik paksenenud on ja lisa punane sõstar ning keeda umbes 5min kuni marjad lõhkevad või vedelik on siirupi taoline. Pane kuuma veega ilusti puhtaks pestud purgidesse,sule pealt ning pane umbes 3 nädalaks jahedasse kohta seisma. 



No comments: