Monday 6 August 2012

PUNASE SIBULA MARMELAAD


2kg punast sibulat
140g võid
4spl oliivõli
4 küüslauguküünt
1spl värsket hakitud tüümiani
1/2 tl tšilli helbeid
75cl punast veini
350g punase veini äädikat
140g kuldset suhkrut
200g portveini


Viiluta sibul õhukesed rattad + küüslauk. Sulata või ja oliivõli pannil,lisa sibul ja küüslauk ning prae klaasjaks. Puista üle suhkru,tüümiani,tšilli ja natukese soola + musta pipraga. Vähenda kuumust natuke. Küpseta ilma kaaneta  40-50min., aeg-ajalt segades. Sibul on valmis siis,kui kõik mahlad on aurustunud ja suhkur karamellistunud. Sibul peaks olema nii pehme,et saab vastu panni puruks suruda. Aeglane keetmine on pehme ja kleepuva sibula saladus. Vala vein,äädkas ja port  ning kuumuta kõike 25-30min. segades pidevalt. Lase segul jahtuda pannil ja pane hiljem purkidesse. Süüa võib kohe,säilib külmikus 3 kuud.



No comments: