Lapsena oli peedi külmsupp minu suur lemmik suvisel ajal ja ka nüüd vahel teen seda omale, kas lihaga või heeringaga.
3-4 kartulit, keedetuna
1 punapeet, keedetuna
2 hapukurki
3-4 lillkapsast rebitud õisikut, keedetuna
1 muna, kõvaks keedetuna
100 g grill liha
1 tomat
5 redist
aiamaal leiduvat maitserohelist (till, roheline sibul, petersell)
1 väiksem küüslauguküüs (soovi korral)
2-3 sl oliiviõli
2-3 sl mahedat sinepit
750 ml - 1 l keefiri
soola, pipart, suhkrut
Lõika kuubikuteks kartul, peet, hapukurk ning haki väiksemateks tükkideks lillkapsaõisikud, muna, grillvorst, tomat, redis. Sega sisse peeneks hakitud maitseroheline (soovi korral ka peeneks hakitud küüslauguküüs) ning omavahel segatud oliiviõli-sinepi segu. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning jäta ca 15 minutiks jahedasse maitsestuma. Seejärel vala juurde keefir ning sega kõik seamini, vajadusel maitsesta veel. Serveeri jahedana! Head isu!
No comments:
Post a Comment