Thursday 9 October 2014

NOVGORODI KLOOSTRI LÕHEROOG



1 kg lõhe- või forellifileed
0,5kg hapukapsast
2kg kartuleid
2 sibulat
1 roheline õun (nt. Granny Smith)
suhkrut
soola
valget pipart
tüümiani
peterselli
õli
või

Koori ja tükelda sibul, hauta või ning õli sees klaasjaks. Koori õun ja lõika kuubikuteks. Kui kapsas on liiga hapu, siis loputa seda külma vee all ning pressi seejärel kuivaks.
Pane kapsas, sibul ning õunatükid malmpotti. Lisa kolmveerand teelusikat tüümiani, suhkurt ning pisut vett. Sega ning kuumuta kapsas auravaks, aga ära keeda. Lisa mõned tükid võid ning pane pott 170C juures ahju ning hauta pool tundi aeg-ajalt segades.
Hautamise ajal lõika lõhe- või forellifilee umbes 2x2 cm kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ning prae kalakuubikud kiiresti kuldseks. Maitsesta soola ning valge pipraga. Tõsta kalatükid kapsa juurde potti ning sega ettevaatlikult. Kontrolli, et potis oleks veel veidi vedelikku. Hauta veel umbes 10 minutit. Serveeri keedetud ja peterselliga segatud kartulitega.
NB! Pruunide kapsaste soovi korral kasuta vee asemel tumedat õlu ning fariinsuhkurt.

Head isu!

1 comment:

Kodulehe tegemine said...

Väga maitsev retsept :)