Sunday 2 March 2014

BÖFSTROOGANOVI



Böfstrooganovi valmistamiseks lõika läbivasaradud lihast ca 0,5-0,7 cm jämedused ribad, mille pikkus võiks olla 5-7 cm.

500 g pehmet kondita veiseliha, eelnevalt läbivasardatud (sobib ka sealiha)
praadimiseks õli
2 sibulat
1 spl jahu
2 spl tomatipüreed
200 g hapukoort
soola

musta pipart
3 looberit
vett



Pruunista liharibad kiirelt pannil kuumas õlis, maitsesta soola ja pipraga. Samas pruunista ka sibul. Puista peale jahu, kuumuta koos liha ja sibulaga läbi. Järgmisena sega juurde tomatipüree ja kuumuta ka see läbi. Kalla peale kuum vesi või ka kuum puljong ja hauta, kuni liha on hästi pehme. Mina hautasin üle 2 tunni pliidil tasasel tulel ja jälgi, et vedelik otsa ei saa, lisa kui vaja. Lisa hapukoor, kuumuta koos hapukoorega läbi ja maitsesta lõplikult. Serveeri kartuli või kartulipudruga. Salatiks sobib marineeritud kurk. Mina tegin lisaks veel kõrvale kaalika-porgandi toorsalati. Head isu!

No comments: