Monday 27 January 2014

KEVADRULLID KÖÖGIVILJAGA


15 filotaina lehte
1 muna
150g riisinuudleid
2 porganit
1 paprikas
1 keskmine porru
2-4 küünt küüslauku
1 punt rohelist sibulat
1-2 spl sojakastet
4 spl Sweet & Sour chillie kastet (magus hapukas tšillikaste nt Santa Maria või Blue Dragon oma)
toiduõli, küpsetamiseks

NB! Soovi korral võib lisada ka kanafilee ribasid sisse, kas grill või ahjus tehtud mõne hea maitseainega.



Murra riisinuudlid 5 cm pikkusteks tükkideks, kalla keeva veega üle ja lase 4 minutit seista, seejärel loputa ja nõruta. Lõika köögivili 4-5 cm pikkusteks tikkudeks. Sega köögiviljad läbi 4 spl tšillikastmega ning prae kergelt wok-panni peal 1-2 minutit, köögivili peab jääma mõnusalt krõmps.
Siis lisa peeneks hakitud riisinuudlid. Vala peale soja- ja tšillikaste ning sega ühtlaseks. Tõsta tulelt ja jahuta. Pintselda iga tainalehte kergelt õliga ja lao tainalehed kihiti üksteise peale. Lõika kuueks umbes 15 x 15 cm suuruseks ruuduks. Aseta igale ruudule 2 spl täidist. Pintselda servad lahtiklopitud munavalgega. Keera kõigepealt mõlema poole ääred sisse ja siis ruudud rulli. Pintselda pealt munavalgega ja küpseta vokkimispannil rohkes õlis kuldpruuniks ( umbes 2-3 minutit ). Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega. Head isu!

No comments: