Saturday 14 December 2013

HOME MADE KOHUKESED



400g ricotta kohupiima või teralist
80g võid
75g suhkrut
1tl (5g) vaniljesuhkrut
100g toorjuustu
Glasuuriks:
200g tumedat šokolaadi
100g valget šokolaadi

Kui soovid maitselisi kohukesi, siis lisa nt 3 spl kookoshelbeid kohupiimale, riivitud sidruni koort, karamelli (vedelat) või muud oma soovi järgi. Kui soovid kohukestele ilusat kuju, siis kasuta silikonist erinevaid küpsetus -või kommivorme. Mina kasutasin madeleines vorme.

Vahusta toasoe või suhkru ja vaniljesuhkruga kohevaks vahuks. Lisa ricotta ja toorjuust ning vahusta ühtlaseks. Tõsta lusikaga vormipõhja šokolaadi ja hakka ääri pintseldama korralikult.
Tõsta külma tahkuma ja korda veel pintseldamist. Mida rohkem  kordad tegevust, seda tugevamad on küljed ja seda kergem on sul neid vormist välja saada ja pole kartust, et katki läheksid. Või kui pole kodus vorme, siis lõika köögipaberi toru pikkupidi pooleks, kata fooliumiga ning täida vormid kohupiimaga. Tõsta sügavkülma umbes tunniks tahenema.
Võta ettevaatlikult täidis vormide seest välja ning lõika kolmeks või neljaks ühesuuruseks tükiks. Sulata kuumaveevannil šokolaad ning kasta kohuke kahvli peal šokolaadi sisse (või vala resti peal šokolaadiga üle). Tõsta küpsetuspaberile tahenema. Toimi nii kõikide kohukestega. Tõsta veel külmikusse mõneks ajaks tahenema. Naudi külma piima, tee või kohviga. Või lihtsalt ühe mõnusa ampuna. 


Head isu!

No comments: