Monday 9 September 2013

KAPSAHAUTIS

Üks päev tuli suur isu vana klassikalise kapsahautise järgi, mida vanasti sai kooli sööklas või kui vanaema tegi :) Kapsahautis on asi mida teen harva, kuna peale minu ja väikse preili ei fänna seda keegi, aga samas mees ikka sööb ja ei virise .


1kg -1,5kg värske kapsapea
600g hakkliha
330 ml vahukoort
70g võid
vett
soola
musta pipart

Puhasta ja pese kapsa pea, eemalda kapsa juurikas.  Haki kapsast suured ribad . Pane kapsas keema. Vett lisa nii palju , et kapsas koos hakklihaga oleks kaetud ning kui kapsas on keenud natuke aega ja pole veel pehme, aga vesi on ära aurustunud, siis lisa vett juurde jälle nii palju, et kõik oleks ilusti kaetud. Enne hakkliha lisamist maitsesta hakkliha ja sega ilusti läbi. Keemise ajal lisa võid, sest see annab kapsale mõnusa maitse. Natuke aega enne kapsa valmis saamist lisa vahukoor, siis tuleb kapsahautis mõnus koorene. Kui sulle ei meeldi vahukoorega, siis ei pea lisama. Lase kapsal nii kaua pliidil olla kuni kapsas on enam vähem sodi. Kui soovid krõmpsu hautist, siis keeda vähem. Suvisel ajal võib lisada ka hautisele tilli. Serveeri koos keedetud kartuliga. Head isu!

1 comment:

Anonymous said...

Nojah, teen selle vahega, et lasen hakkliha enne pannil natuke ära praadida(vahel koos sibulaga) ja valan siis kapsastele, tuleb tummisem-rasvasem-mõnusam.