Friday 19 July 2013

PAVLOVA



6 munavalget
näpuotsatäis soola
300g tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut või ekstrakti
2 tl kartulitärklist või 3 tl maisitärklist
2 tl valget veiniäädikat või sidrunimahla
Täidis:
2 dl vahukoort
200 g toorjuustu või kohupiimapastat
2 sl suhkrut
vaniljesuhkrut
Peale:
värskeid maasikaid, mustikaid, vaarikaid, puuvilju või muid marju


Kuumuta ahi 160C-ni. Joonista küpsetuspaberile 28cm läbimõõduga ring. Tõsta paber ahjuplaadile. Vahusta munavalged vähese soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur, soovitavalt kolmes osas ja viimase osaga lisa ka vaniljesuhkur või ekstrakt ning vahusta kuni valmib tugev läikiv vaht. Puista vahule peale tärklis ja veiniäädikas ning sega korralikult, kuid ettevaatlikult läbi.
Tõsta lusikagavõi pritsi toidupritsiga munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud ringi keskele, jättes servad kõrgemaks ja keskelt madalamaks. Pane kohe ahju ning alanda ahju kuumus 110C-ni. Küpseta 1.5 tundi või kui küpsetusaja möödudes beseele koputades ei tundu see kuivanud ja krõbe, jätka veel pisut küpsetamist.
Kui Pavlova on valmis keera ahju kuumus kinni ning jäta ahjuuks irvakile ning lase koogil ahjus täielikult maha jahtuda. Kui kook on ilusti jahtunud siis libiseb see ise ilusti küpsetuspaberi pealt maha. Tõsta Pavlova serveerimisalusele ning enne serveerimist valmista täidis.
Täidise jaoks vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vaniljesuhkur. Sega ühtlaseks toasooja toorjuustuga. Tõsta täidis pavlova keskele ning kata ohtralt maasikate või palju mu värske kraamiga. Naudi kohe või järgmine päev. Head isu! 

NB! Pavlovat või teha ka iga inimese kohta väiksed kuhjad või ring nagu kringel, südame kujuga jne kujul ja suurusel pole tähtsust, ainult ahjus olemise aeg on erinev.  

No comments: