Monday 15 July 2013

HOME MADE MACBURGER



500g segahakkliha  (loom+siga) või ainult loomahakkliha
1 punanesibul
1 suur peotäis riivitud Parmesani
3-4 marineeritud kurki
Santa  Maria lihaüldmaitseainet
musta pipart
6 spl ketšupit
2 tl Fajita maitseainesegu  (Mehhiko tuntud maitseainesegu, Santa Maria sarjas täitsa olemas)



Haki sibul ja kurk imepeeneks kuubikuks. Riivi kaussi Parmesani, võid juustu lisada isegi rohkem kui peotäis. Maitsesta hakkliha maitseainetega kas retseptis oleva koguse järgi  või oma maitse järgi. Fajita maitse aine on mõnusalt vürtsikas, et ära väga liiale mine sellega. Lisa ketšup ja sega tainas valmis. Nüüd jaga tainast võrdsed pallid, kui palju saiasid sul on. Endal oli 6 saia ja tegin sellest 6x 130g pihvid. Nüüd tee pallidest mõnusad pihvid, mitte väga õhukesed muidu halb grillida grillil. Nüüd grilli mõlemalt poolt umbes 5 minutit ja keera ümber kuni on näha, et pihv ei ole enam seest toores, ära  kõrbema lase minna.

Head grillimist ja isu!

NB! Hamburgeri pihvi sees ei kasutata mitte kunagi muna vaid seod hakkliha omavahel tainast kaussi pekstes, et tõstad hakkliha üles ja lased suure jõga tagasi kaussi umbes 10x. Ja ketšup, tomatipasta või natuke purustatud tomateid annab pihvile mahlakuse.


No comments: