Friday 14 June 2013

CLASSIC VICTORIA SANDWICH


Victoria Sancwich (Sponge Cake) on inglise traditsiooniline kook või tort inglaste jaoks. Seda süüakse tavaliselt pärastlõunal kella 5 tee kõrvale. Koon on kuninganna lemmikumaid maiustusi tee kõrvale. See on keeksi ja biskviit põhine ja alati käib vahel vahukoor koos vaarika või maasika keedumoosiga- värsked maasikad ning mille peale on lisatud palju vahukoort. Retsept on pärit BBC lehelt. Biskviit sai nii mõnus ja mahlane, et kahvlit sisse torkates biskviit pudeneb mõnusalt laiali ja on suus sulav.

200g toasooja võid+vormi määrimiseks
200g isekerkivat jahu, sobib ka tavaline jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200g tuhksuhkrut
4 muna
2 spl piima
Vahele:
142ml rõõska koort
50g tuhksuhkrut
1tl vanilje ekstrakti
100g maasikamoosi (keedu) või konservi
tuhksuhkurt peale raputamiseks

Kuumuta ahi 180 C juures. Määri 2x 20 cm läbimõõduga lahtikäivad vormid võiga  või kui pole kahte, siis küpseta ühe kaupa.  Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel kokku suures kausis. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vanilje ekstrakt ja üks haaval munad ning piim. Viimasena lisa jahu segu ning sega tainas valmis. Jaga tainas võrtselt kaheks kahe vormi vahel ning küpseta 180 C juures 20-25 minutit kuni tainas on pealt kuldne toon. Katsu kahvli või kokteiltiku abil, et kook küpsenud oleks seest. Lase täiesti maha jahtuda.
Nüüd vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga, lisa vanilje. Pane üks põhi koogialusele ja määri see pealt pakult moosiga, kuhu peale lisa paksult vahukoort. Nüüd pane ettevaatlikult teine põhi kõige peale, raputa üle tuhksuhkruga ja serveeri. Head isu!

No comments: