Monday 3 June 2013

APPLE & CHICKEN CURRY ( ÕUNA & KANA KARRI KASTE)

Mõnus sidruheina ja kookospiimane karrine kaste kanaga, retseptis on kirjas küll riisi kõrvale serveerida, aga sobib ka väga hasti pastaga süüa. 
Mild Curry Paste on erinev asi kui on  karripulber, pulber on India oma ja paste on Thai oma. Mild Curry Paste (medium karri pasta) on ketšupi taoline pasta purgis ja seda on poes saada rohelist kui punast ning erineva kangusega ( mild, medium ja hot).

2 punast sibulat
2 küüslaugu küünt, pressitud
6 rohelist sibulat
2-3 keskmist õuna
2 spl õli
4 tl mild curry paste (roheline või punane)
2 tl soy kaste
300-400 ml kookospiima
300-400 ml kuuma kanapuljongit
150g kohvikoort
1 spl tärklist
2x 5cm pikust sidrunheina vart
4 kanafileed ( 500g), kuubikud
220g külmutatud herneid või värskeid
soola
musta pipart
Jasmiini või basmati riis

Originaal retsept on pärit inglise kokk Annabel Karmeni laste kokaraamatust :)


Pese õunad ja lõika neljaks sektoriks, mis omakorda veel 3-4 sektoriks. Ära õuna koori vaid puhasta südamikust. Haki sibul peeneks. Pane pann soojenema. Küpseta sibulat umbes 5 minutit kuni on pehme, nüüd lisa küüslaugupressiga pressitud küüslauk ja curry paste, küpseta 1 minut.
Nüüd lisa soya kaste, kookospiim ja kanapuljong, sega pidevalt. Lisa sidrunhein, kas tervelt 2 5cm pikust oksa või hakid hästi peeneks. Lisa ka õun ja kana. Kana lisa toored kuubikud või prae enne pannil läbi ( mina praadisin enne õrnalt kuldpruuniks). Lase curry keema minna ja siis vähenda kuumust ja hauta kana currys 6-15 minutit. Lisa nüüd hakitud roheline sibul ja külmutatud herned, lase olla veel pliidil 2 minutit. Sega 1-2 spl veega tärklis ja kalla koos kohvikoorega kastmesse. Sega ja lase kastmel natuke pakseneda. Kui sa soovid vedelamat kastet, siis ära tärklist lisa sisse. Keeda meresoolaga  maitsestatud vees valmis riis. Head isu!



No comments: