Friday 31 May 2013

SUVINE HEERINGASALAT

100 g heeringafileed
6-8 keedetud kartulit
400 g keedetud punapeeti
1 hapukam õun
1 spl sidrunimahla
1 punane sibul
2 marineeritud kurki
2 dl hapukoort

Pese ja koori õun ning lõika ribadeks. Piserda peale natukene sidrunimala, et vältida õunaribade pruuniks minemist. Tükelda marineeritud kurk ja pane koos õunaga kaussi. Haki keedetud kartulid, peedid ja sibul ning lisa salatikaussi. Köögiviljade vahekorda võid vastavalt oma maitsele muuta. 
Lisa salati ülejäänud osadele hapukoort ning sega kõik ettevaatlikult tõstes läbi. Pane salat 1-2 tunniks külmikusse maitsestuma. Tõsta salat taldrikule, aseta peale hakitud sibul või rõngad ning heeringafilee ribad. Head isu!

No comments: