Wednesday 22 May 2013

SIDRUNIKEEKS




200 g võid

200 g suhkrut
5 muna
2 sidruni riivitud koor 
1/2 -1 sidruni pressitud mahl
200 g jahu
Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
3 spl sidrunimahla

NB! Glasuuri asemel sobib sidruni maitsega ideaalselt ka kokku valge šokolaad. 







Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa munad ükshaaval võivahule. Sega juurde riivitud sidrunikoor ja mahl ning sõelu juurde jahu. Vala tainas võitatud keeksivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga, kui tikk saab tainaga kokku, siis lase veel ahjus olla, aga kui mitte, siis on valmis).
Soovi korral kata jahtunud keeks sidruniglasuuriga või valge šokolaadiga. 

Head isu!

No comments: