Tuesday 28 May 2013

RABARBERIKOOK BISKVIITKATTEGA



Muretaigen:
200 g võid
300 g jahu
100 g suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:
700 g rabarberit
75 g suhkrut
Biskviit:
6 muna
125 g suhkrut
75 g nisujahu
30 g kartulitärklist


Muretaigen- sega jahu ja suhkur ning lisa võikuubikud. Hakid omavahel segamini ning lisad lahti klopitud muna, seejärel suru ühtlaseks taignaks. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Seejärel rulli tainas ristkülikuks, pane ahjuplaadile, torka kahvliga augud ning küpseta 10 minutit 200 kraadises ahjus.
Biskviit- vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ( mina vahustan munakollase ja valge eraldi ning alles siis panen kokku) Sõelu juurde jahu koos kartulitärklisega. Sega ettevaatlikult segamini.
Eelküpsetatud muretainas katta rabarbritega, raputa peale suhkrut ning vala peale biskviittainas ning aja ühtlaselt laiali. Küpseta ahjus 180 kraadises kuumuses 20-25 minutit.
Pärast valmimist lase ahjus veel seista ca 15 minutit, enne kui välja võtad. Sõelu peale tuhkusuhkrut. 

Head isu!

No comments: