Thursday 24 January 2013

PRANTSUSE BAQUETTE


500g nisujahu
350g vett
12g soola
7g pärmi (mitte kuiva) 
Peale (kui soovi on):
seesamiseemneid, mooniseemneid või riivjuustu

Sega pärm veega. Sega jahu ja sool suures kausis, siis lisa järk-järgult vee-pärmi segu, sega. Kata niiske riidega ja jäta tunniks kerkima. Jaga tainas kolmeks osaks ja aseta kergelt jahusele pinnasele. Vormi igast osast baguette’i kujuline sai ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee viis lõikeava, kata kinni ja jäta veel tunnikeseks kerkima. Puista pealt üle mooniseemnete, seesamiseemnete, riivjuustu või teed täiesti tavalise baquette. Eelsoojenda ahi 230 kraadini. Küpseta 15-20 minutit kuni sai on kuldpruun. Head küpsetamist!

No comments: