Thursday 11 October 2012

KONJAKITORUD 50 tk


See retsept on väga vana  ja kes ei mäletaks neid häid konjakitorusid, mida sai vanasti poest. Eks nüüd saab ka neid poest, aga nad pole enam sama head kui need õiged.

Taigen:
300 g jahu
300 g tuhksuhkur
300 g piim
2 muna

2-3 tl vaniljet
Võikreem:
95 g võid
38 g kondentspiima
51 g tuhksuhkrut
maitsejärgi konjakit
Kaunistus:
450g šokolaad
Purustatud pähkelit

Taigna jaoks segada muna, suhkur ja piim, lõpuks lisada jahu. Segada hästi korralikult ja nii kaua kuni suhkur on sulanud. Enne küpsetamist peab taigen jahedas seisma (vähemalt 1 tund), mida kauem, seda parem, muidu võib ahjus mullitama hakata. Ja kui taigen on piisavalt seisnud, tulevad läikivamad torud.
Kõige parem küpsetada silikoonmatil, 200-215-kraadises ahjus 8-10 minutit. Võib ka küpsetuspaberil, aga siis pidi vist ennem õliga määrima.
Lusikaseljaga määritakse plaadile õhukesed (1,5-2mm) rattad või muud kujundid. Küpsetatakse kollaseks või helepruuniks. Küpsenud ratas võetakse kuumalt plaadilt ja keeratakse kohe rulli. Ettevaatust, väga kuum! Võib kasutada kummikindaid. Soovitan võtta ahjust ühekaupa välja, sest muidu teised lähevad plaadil kõvaks ja neid ei saa enam keerata. Tegutseda tuleb VÄGA kiiresti, sest küpsenud taigen muutub natukenegi jahtudes kõvaks ja puruneb.
Võikreem tehakse nagu võikreem ikka :) et vahusta või koos kondenspiima ja tuhksuhkruga mõnusaks kreemiks ning viimasena maitsesta konjakiga.
Kaunistamiseks sulata šokolaad vesivannil ja kasta võikreemiga täidetud toru otsad šokolaadi sisse ja peale seda kohe pähkli sisse,et pähkel jääks šokolaadi jahtudes kõvasti kinni ning pane tahenema küpsetuspaberile. Head isu!

No comments: