Thursday 2 August 2012

VÜRTSISED LILLKAPSAD TAINAS


Mõnus tervislik ja vürtsikas amps peolauale või õlle, siidri kõrvale

1 lillkapsas
2cm pikune värske ingver riivitult
1/2 tl kuivatatud tsillit
3spl päevalilleõli + ka fritüüri jaoks
1spl laimimahla
1spl magus & hapu tšilli kastet
200g isekergivat jahu + katmiseks
1 tl jahvatatud köömneid
1tl jahvatatud koriandrit
1tl jahvatatud kurkumit
soola
300-350ml õlut
Dippi kaste:
4spl tomatiketsupit
3spl magus & hapu tšilli kastet
3spl mango püreed
2spl laimimahla

Pese ja tükelda lillkapsas 2cm suurusteks tükideks.Kõik õisikud peavad olema enam vähem ühe suurused,sest muidu küpsetamise ajal liiga väiksed tükid kõrbevad ära või jäävad suured tükid seest tooreks.  Sega omavahel kaussi ingver, tšilli, 3spl õli, laimimahl ja magus & hapu tšilli kaste ning sega marinaadi sisse tasakesi lillkapsa õisikud. Pane koos marinaadiga umbes 1h külmikusse seisma, vahepeal sega marinaadi,et kõik õisikud saaks ilusti marinaadis olla. Valmista tainas. Sõelu kaussi jahu, köömned,koriander,kurkum ja sool. Sega kõik läbi 300ml õllega. Tainas peaks välja nägema konsistentsilt nagu vahukoor. Võta lillkapsa õisikud marinaadist ja kasta jahu sisse kergelt. Kalla õli fritüüri või poti ja lase õli 180 kraadini  ning küpseta õisikuid 1 minut või kuni on pealt kuld pruunid. Tõsta õisikud kõrvale õlist tilkuma ja hiljem kasta nad taina sisse ja küpseta uuesti umbes 5min või kuni on pruunid. Pane paberile kuivama õlist.
Valmista dipp:  sega kõik asjad omavahel kokku. Head isu!




No comments: