Tuesday 6 May 2014

KANAFILEE ŠNITSEL


Lihtne ja maitsev kanašitsel on meie pere lemmik, sea oma tehakse meil harva. Šnitsel on hea nii soojalt kui külmalt järgmine päev. Ideaalne valik peolaual kartulisalati kõrvale, koduse hamburgeri vahele pihvi asemel või šnitsli ribad mõne hea rohelise salatiga.


1 kg kanafileed (4 fileed)
4 muna
musta pipart
soola
2-3 spl rohelist pesto pastat
170g riivsaia, paneerimiseks

Lõika kanafilee noa abil keskelt pooleks laiemast otsast nagu fotol. Aseta liha peale toidukile või küpsetuspaber, et liha mahlad ei pritsiks ja tambi lihahaamriga filee õhemaks. Ära liiga palju või kõvasti tambi, sest muidu läheb filee katki. Kui filee saab liiga suur, siis lõika keskelt pooleks.
Maitsesta kana vähese soola ja musta pipraga ühelt poolt. Vahusta munad koos pesto pastaga ja lao fileed muna sisse, lase umbes 1 tund olla munas ( siis maitsestub kana ). Võid ka kohe paneerida riivsaiaga. Kuumuta pann õliga soojaks. Kalla riivsai taldrikule ja kasta kana mõlemalt poolt riivsaia sisse ja prae mõlemalt poolt kuldseks.  Kui õli saab juba liiga must ja kõrvedab uued mustaks, siis kalla õli ära ja tõmba pann paberist rätikuga puhtaks ja kuumuta pannil uus õli. Head isu!

No comments: