Saturday 8 February 2014

KOHUPIIMA SOTŠNIKUD ehk VAARAKUD


Kohupiimatäidisega maitsvad rabedast hapukoore-muretainast küpsetised. Kuigi eesti keeles on nende tegelik nimi 'vaarakud', siis mina kutsun neid ikka sotšnikuteks, sest just selle nime all ma neid koolipõlves kohvikutest mäletan :) Eks igal heal lapsel on rohkem kui üks nimi.

Tainas:
50 g toasooja võid
200 - 225 g ( 3,5 dl) jahu
0,25 tl sooda
60 g  (0,75 dl) suhkrut
1 muna
3 spl hapukoort
soola
Täidis:
150 g teralist kohupiima
2 spl suhkrut
1 spl jahu
1-2 spl hapukoort
1 munavalge
Määrimiseks:
1 munakollane+1 spl vett


Sega suhkur, hapukoor, muna ja sool. Lisa pehme või ja seejärel soodaga segatud jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema.
Valmista täidis. Lisa kohupiimale suhkur, siis hapukoor, siis munavalge ja viimasena jahu. Sega hoolega, soovi korral lisa rosinaid, vanillsuhkrut vms.
Rulli tainas 5 mm paksuselt üsna jahusele lauale ja lõika 7-10 cm klaasiga ümmargused kettad.  Aseta ketta ühele poolele kuhjaga tee- või supilusikatäis täidist, murra teine tainapool peale. Suru soovi korral poolkuu servad tugevasti kinni. Määri pealt veega segatud munakollasega.
Küpseta 220 C ahjus võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 15 minutit, kuni sotšnikud on pealt helepruunid.
Sotšnikud on väga maitsvad tee ja kohvi kõrvale.  Head isu!

No comments: