Monday, 23 September 2013

JÕHVIKA-PISTAATSIAKÜPSISED

175 g toasooja võid
85 g suhkrut
1 tl Meira vanillisuhkrut
225 g nisujahu
75 g soolata pistaatsiapähkleid (ilma koorteta)
75 g kuivatatud jõhvikaid

Sega või, suhkur ja vanillisuhkur puulusika või miksri abil ühtlaseks. Sega juurde jahu, seejärel pistaatsiapähklid ja kuivatatud jõhvikad. Suru käte abil ühtlaseks tainamassiks, siis vormi pikaks "vorstiks", läbimõõduga umbes 4-5 cm. Keera küpsetuspaberisse või toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi (või kuni 3 kuuks sügavkülma). Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika küpsisekang umbes 1 cm viiludeks ja laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 12-15 minutit. Võta küpsised ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult jahtuda. Head isu!

No comments: