Pitsa ilma jahuta ! Ühes inglise blogis jäi silma selline pitsa nagu cauliflowers pitsa ehk lillkapsa pitsa ja ma pidin kohe järgi proovima kuna see näeb/nägi nii ahvatlev välja. See pitsa on kaalujälgija sõbralik (Paleo dieedi oma). Põhi koosneb lillkapsast, munast ja mozzarellast jne. Peal on purustatud tomat, ahjus tehtud kanafilee, värske basiilik, mais, kirsstomat ja mozzarella. Maitsev oli ja ega maitselt ei ütleks küll, et põhi lillkapsas on .
Põhi:
1 keskmine lillkapsast
1 porgand
1/2 tl küüslaugu pulber
2 spl mandlijahu (püreesta mandlilaastud)
1/2 tl värsket või kuivatatud basiilikut
1/2 tl kuivatatud oreganot
350g mozzarellat
114g Parmesani
1/4 tl punast pipart
1 muna
soola
Peale:
1/2 purki (200g) purustatud tomateid või tomatikaste
1-2 kanafileed, ahjus tehtud
peotäis maisi
mozzarellat
5 kirsstomatit
basiiliku lehti
Pitsa põhi, kus pole jahu. Tehtud lillkapsast. |
Puhasta ja pese lillkapsas. Riivi jämeda poolega nüüd lillkapsas, porgand, parmesan ja mozzarella juust. Püreesta mandlilaastud mikseris mandlijahuks koos basiilikuga. Sega nüüd kõik põhja koostisosad kokku, ole soolaga ettevaatlik, et liiga palju ei saa.
Vormi tainast pall ja suru see laiaks küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil või pitsa vormis. Pitsa põhja paksus pole oluline, mina tegin umbes 1/2 cm paksuse.
Kuumuta praeahi 200 C juures ja küpseta põhja 10-15 minutit kuni on kuldne toon.
Nüüd määri põhi purustatud tomatiga kokku ja lao ülejäänud asjad peale. Küpseta ahjus kuni juust sulab. Serveeri kohe või hiljem, sest isegi külmalt on söödav. Head isu!
2 comments:
Proovisin ka täna seda pitsat teha ja tõeliselt maitsev ja kerge roog, lisaks püsis kõht palju kauem täis ega tekitanud rasket tunnet :)
Tõesti on see pitsa maitsev.
Post a Comment