Friday, 28 February 2014

KANA-KLIMBISUPP



3-4 tk kanakoiba (nn poolkoiba)
1,5 l vett
5 kartulit
2-3 porgandit
1 porru
2 varssellerit
3-4 looberit

10 tera pipart
meresoola
maitserohelist tilli või peterselli
Klimbid: 
2 spl sulatatud võid
1 muna
soola

1 dl piima
2 dl nisujahu
hakitud peterselli 


Pane kana koivad külma vette keema, korja keetmisel tekkiv vaht. Lisa loober, porru, pipar, sool ja varsseller . Keeda tasasel tulel kuni kana on nii pehme, et laguneb õrnalt laiali. Kui kanakoivad on pehmed, siis tõsta need vahukulbiga taldrikule jahtuma ning tükelda liha, puljong kalla supile läbi sõela, et tükid ei läheks supi sisse. Lisa tükeldatud kartulid ja porgand koos kanaga puljongile.
Samal ajal valmista klimbitainas. Selleks sega lahtiklopitud muna hulka vaheldumisi sulatatud võid, piima ja jahu, maitsesta soolaga ja peterselliga. Tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga klimbitainast keeva supi sisse. Klimbid on valmis, kui need pinnale kerkivad. Vajadusel maitsesta suppi veel soolaga. Serveerimisel puista supile hakitud tilli või peterselli. NB! Klimpe on hea vormida kahe teelusika abil - ühega võtad klimbisegu, teisega silud pealt kenasti ära ja siis tõukad supi sisse. Head isu!





No comments: