See kook on minu mehe lemmik kook ja ka lapsed armastavad seda väga. Kunagi arvasin ma, et Napoleoni on keeruline teha, aga tegelt pole seal midagi rasket. Ma teen seda väga tihti ja enamasti ikka lehttainast kuna nii maitseb minu kallile mehele rohkem. Lisan siia ka mõne erineva kaunistusega Napolioni, mida olen teinud.
Tainas:
250 g võid
200 g hapukoort
5 dl jahu
0,5-1 tl soola
Kreem:
1 l piima
3 dl suhkrut
4 sl jahu
4 muna
250 g võid
2 tl vaniljesuhkrut
törts konjakit
Vahele hapukat moosi punase-või mustsõstra või värskeid vaarikaid.
Lahti lõigatult näeb siis selline mõnus kreemikas välja ja viimase kihi peal on mustsõstramoos, kus on terved maarjad ka see ning see moos sobis ideaalselt magusa kreemi juurde.
Kreem: Kreemi valmistamiseks kuumutada piim ja suhkur keemiseni. Kausis segada ühtlaseks muna ja jahu, vajadusel valada läbi sõela, olla kindel, et ei jääks ühtegi jahuklimpi. Kuum piim valada muna-jahusegusse ja segada ühtlaseks, valada tagasi potti ning kuumutada keskmisel kuumusel, pidevalt segades kuni kreem on piisavalt paks.Kreem jahutada, maitsestada vaniljesuhkru, kreemile lisada toasoe või ning vahustada mikseriga ühtlaseks.
NB! Kreemile võib ka lisada 2-3 spl konjakit või brändid kui on soovi.
Ahi kuumutada 225 kraadini. Tainas jagada 6 osaks. Tainast rullida u 25x25 cm ruudud, üleliigsed ääred lõigata ära ja jätta kõrvale, need küpsetada kõige viimasena. Kuna tainas tuleb rullida väga õhukeseks siis on lihtsam teha seda otse küpsetuspaberil. Põhjasi küpsetada ükshaaval 5 minutit.
Küpsenud põhjade vahele määrida kreemi, kes soovib võib 1 kreemikihi asemel määrida põhjale hapukat moosi+kreemi. Kõige pealmiseks kihiks jääb kreem. Küpsetatud tainaservad purustada peenikeseks pudiks ja raputada koogi peale. Kooki võib süüa kohe või tõsta külmkappi ja lasta imbuda üleöö.
Ahi kuumutada 225 kraadini. Tainas jagada 6 osaks. Tainast rullida u 25x25 cm ruudud, üleliigsed ääred lõigata ära ja jätta kõrvale, need küpsetada kõige viimasena. Kuna tainas tuleb rullida väga õhukeseks siis on lihtsam teha seda otse küpsetuspaberil. Põhjasi küpsetada ükshaaval 5 minutit.
Küpsenud põhjade vahele määrida kreemi, kes soovib võib 1 kreemikihi asemel määrida põhjale hapukat moosi+kreemi. Kõige pealmiseks kihiks jääb kreem. Küpsetatud tainaservad purustada peenikeseks pudiks ja raputada koogi peale. Kooki võib süüa kohe või tõsta külmkappi ja lasta imbuda üleöö.
No comments:
Post a Comment