250 ml piima
25 g pärmi
1/2 tl soola
1 sl suhkrut
1 muna
450 g jahu (6-7 dl)
30 g võid
pintseldamiseks 1 munakollane + 1 sl piima
Täidis:
500 g keedetud porgandeid
3 spl võid
1 väike sibul
1 spl mannat
3 spl hapukoort
2 keedetud muna
1-2 tl suhkrut
soola
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa sool, suhkur, lahtiklopitud muna, sõelutud jahu ning sõtku. Enne sõtkumise lõppu lisa pehme või. Sõtku seni, kuni tainas tuleb nõu küljest kergesti lahti. Puista peale jahu ning pane 30–45 minutiks rätiku alla kerkima.
Täidise valmistamiseks riivi jämedal riivil keedetud porgandid või suru kahvliga puruks. Prae hakitud sibul koos mannaga võis läbi, lisa hapukoor ja sega. Lisa porgand, maitseained ja kuumuta täidis läbi. Sega juurde hakitud muna ja kontrolli maitsestust.
Jaga tainas kaheks. Rulli 2-3 mm paksuseks, vormi pirukad ning pintselda need üle muna-piimaseguga ja küpseta 200 C kraadi juures 10-15 minutit. Head isu!
Jaga tainas kaheks. Rulli 2-3 mm paksuseks, vormi pirukad ning pintselda need üle muna-piimaseguga ja küpseta 200 C kraadi juures 10-15 minutit. Head isu!
No comments:
Post a Comment