1 paras tükk sealiha kamarat või 2 väiksemat
sinepit
500 g hakkliha
500 g hakkliha
1 pakk peekonit või suitsuvorsti viile
1 tk hakitud sibul
soola
must pipar
pune
sidrunmeliss
ja/või muud maitserohelist nt petersell
2 tk toorest porgandi
4 tk keedetud muna
Keetmiseks:
1 tk hakitud sibul
soola
must pipar
pune
sidrunmeliss
ja/või muud maitserohelist nt petersell
2 tk toorest porgandi
4 tk keedetud muna
Keetmiseks:
vett nii palju, et rulaad on vee all
4 looberi lehte
10-20 tera pipart
1-2 sibulat
1 porru
2 juurselleri vart
4 küüslaugu küünt
soola maitseks
Rulaadi sobib lisada ka nt šampiljone, õuna sektoreid, kuivatatud ploome ja aprikoose, paprikat, marineeritud kurki, külmutatuid rohelisi herneid jne.
Sega hakkliha hakitud sibula ja maitseainetega. Laota kamaratükk lauale ja määri sinepiga kokku ning nüüd kata kamar peekoniga. Peekon kata ühtlaselt hakkmassiga. Puista üle ürtidega ning laota peale porgand ning terved, hakitud või sektoriteks lõigatud munad.
Rulli liha tugevasti kokku, keera marlisse ning seo nööriga kinni. Kui marlit pole, siis sobib ka riidest õhuke köögirätik või haava puhas side.
Maitsesta vesi soolaga või kasuta puljongit. Lisa vee sisse ka ülejäänud koostisosad. Tõsta kamararulaad keevasse puljongisse ning keeda tasasel tulel umbes 2-4 tundi.
Tõsta rulaad vees välja, nõruta ning tõsta vajutise alla. Mina panin keeksi vormi ja ladusin erinevad konservid raskuseks peale ja mähksisn toidukilega üle ning lasin öö olla külmas nii.
Rulli liha tugevasti kokku, keera marlisse ning seo nööriga kinni. Kui marlit pole, siis sobib ka riidest õhuke köögirätik või haava puhas side.
Maitsesta vesi soolaga või kasuta puljongit. Lisa vee sisse ka ülejäänud koostisosad. Tõsta kamararulaad keevasse puljongisse ning keeda tasasel tulel umbes 2-4 tundi.
Tõsta rulaad vees välja, nõruta ning tõsta vajutise alla. Mina panin keeksi vormi ja ladusin erinevad konservid raskuseks peale ja mähksisn toidukilega üle ning lasin öö olla külmas nii.
No comments:
Post a Comment