Sellised pisikesed porgandid kuuluvad alati Inglise jõululauale nagu meil verivorst ja hapukapsas, retsepte on küll palju erinevaid, aga klassikalised on ikka mee, sinepi maitselised ja see retsept.
Chantenay on pisikese porgandi sort nagu fotol näha, kes veel ei tea, aga kui on kodus tavaline porgand, siis sobib ka (lõikad keskelt pooleks või neljaks). Lisan ka seda, et retseptis oli 2 spl suhkrut, aga minu jaoks oli see liiga magus, et järgmine kord lisan vaid 1 spl ning samas saab ka mängida apelsinimahla ja puljongi kogusega, et lisad ühe apelsini asemel 2 ning selle võrra puljongit vähem.
500 g Chantenay või baby porgand
50 g võid
300 ml köögivilja puljongit
2 spl light muscovado suhkrut
1 apelsini mahl (sort Navy)
2 spl värsket hakitud peterselli
Puhasta ja pese porgand. Pane porgand kastruli põhja koos või, puljongi, suhkru ja apelsinimahlaga. Pane kaan peale ja lase keema, lase olla 10 minutit. Serveeri ja puista üle peterselliga. Head isu!
Chantenay on pisikese porgandi sort nagu fotol näha, kes veel ei tea, aga kui on kodus tavaline porgand, siis sobib ka (lõikad keskelt pooleks või neljaks). Lisan ka seda, et retseptis oli 2 spl suhkrut, aga minu jaoks oli see liiga magus, et järgmine kord lisan vaid 1 spl ning samas saab ka mängida apelsinimahla ja puljongi kogusega, et lisad ühe apelsini asemel 2 ning selle võrra puljongit vähem.
50 g võid
300 ml köögivilja puljongit
2 spl light muscovado suhkrut
1 apelsini mahl (sort Navy)
2 spl värsket hakitud peterselli
Puhasta ja pese porgand. Pane porgand kastruli põhja koos või, puljongi, suhkru ja apelsinimahlaga. Pane kaan peale ja lase keema, lase olla 10 minutit. Serveeri ja puista üle peterselliga. Head isu!
No comments:
Post a Comment