Mõnus Mehhiko pärane snacks peolauale või jalgaplli vaatamise ajal lauale. Salsas ja quesadillas võib kasutada ka palju muud täidisena. Kui oled tulise toidu fänn, siis lisa 1/2 tšillit või jalapenot guacamole kreemi sisse.
Salsa:
1 kollane paprikas
1 väike mango
8 kirsstomatit
3 oksa rohelist sibulat
1 tl peeneks hakitud jalapeno
1 laimi mahl
sool
värskelt jahvatatud must pipar
Guacamole:
1 avokaado
1/2 -1 laimi mahl
1 küüslaugu küün
1 spl creme fraiche või hapukoort
1 väike punt koriandrit
Quesadilla:
4 tortillat
150g cheddar juustu
valmis küpsetatud kana või kalkuni fileed
½ rohelist paprikat
½ punane paprikas
koriander
Salsa jaoks haki kõik asjad peeneks ehk väiksed kuubikud, sega kausis kokku ja maitsesta soola, pipra ja laimi mahlaga.
Guacamole jaoks lõika avokaado pooleks ja koori, eemalda kivi. Pane kaussi ja piserda laimi mahlaga üle, et avokaado pruuniks, halliks ei läheks. Lisa koor, küüslauk ja koriander ning püreesta kahvli abil või saumiksriga. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Quesadilla jaoks kuumuta pann, pane sinna tortilla. Pane poole tortilla peale kanafilee viilud, kollase ja punase paprika viilud, koriander ja palju juustu. Nüüd keera teine pool tortillat täidise peale, et moodustuks pool kuu ning kuumuta algul ühelt poolt ja siis teiselt poolt kuni juust sulanud on. Jälgi, et torilla kõrbema ei läheks. Neid võib teha ka suvisel ajal grillil. Kui juust sulanud vahel, siis tõsta pannilt ja lõika 4 kolm nurkaks tortilla. Head isu!
No comments:
Post a Comment