500g steik loomahakkliha
25g riivsaia
1 sibul
1 küüslaugu küün
4 tl Worcestershire kaste
1 punane tšillikaun, puhastatud seemneist ja peeneks hakitud
1 tl Dijon sinepit
1 munakollane
must pipar
natuke soola
4 burgeri saia
salati lehti
1 beef tomati viile
½ punase sibula viile
4 spl tomati & tšilli kastet või ketšupit tšilliga
Pane hakkliha kaussi, lisa juurde peeneks hakitud sibul, küüslauk (võid pressida ka küüslaugupressiga), Worcestershire kaste, sinep, peeneks hakitud tšilli ja munakollane. Maitsesta. Sega tainas valmis ja peksa natuke kätte abil kausis. Tee massist 4 ühesuurust palli, kaalu kui on olemas kaal ning vajuta nüüd pallid natuke lapikuks, vaata, et oleks vähemalt 1cm paksused, sest muidu ei jää kotlett hiljem mahlane ja võib kergelt kõrbema minna. Pane pihvid eraldi tidukile sisse ja lase neil 30 minutit külmikus olla.
Grilli pihve grillil 15 minutit (võib ka praeahjus). NB! Selles retseptis juustu ei ole hamburgeri vahel, aga kui soovi on võid lisada. Nüüd tee hamburgerid valmis ja head isu!
25g riivsaia
1 sibul
1 küüslaugu küün
4 tl Worcestershire kaste
1 punane tšillikaun, puhastatud seemneist ja peeneks hakitud
1 tl Dijon sinepit
1 munakollane
must pipar
natuke soola
4 burgeri saia
salati lehti
1 beef tomati viile
½ punase sibula viile
4 spl tomati & tšilli kastet või ketšupit tšilliga
Pane hakkliha kaussi, lisa juurde peeneks hakitud sibul, küüslauk (võid pressida ka küüslaugupressiga), Worcestershire kaste, sinep, peeneks hakitud tšilli ja munakollane. Maitsesta. Sega tainas valmis ja peksa natuke kätte abil kausis. Tee massist 4 ühesuurust palli, kaalu kui on olemas kaal ning vajuta nüüd pallid natuke lapikuks, vaata, et oleks vähemalt 1cm paksused, sest muidu ei jää kotlett hiljem mahlane ja võib kergelt kõrbema minna. Pane pihvid eraldi tidukile sisse ja lase neil 30 minutit külmikus olla.
Grilli pihve grillil 15 minutit (võib ka praeahjus). NB! Selles retseptis juustu ei ole hamburgeri vahel, aga kui soovi on võid lisada. Nüüd tee hamburgerid valmis ja head isu!
No comments:
Post a Comment