Thursday 23 May 2013

ŠOKOLAADI-KOHVIKEEKS



Kohvimaitselisele keeksile lisab pidulikkust ja glamuuri pähklitega šokolaadiglasuur, tumeda šokolaadi asemel võib kasutada ka valget šokolaadi, valge on ideaalne teha lauale Jõulude ajal. 
Keeks on mõnus pehme ja pudinev nagu üks õige keeks olema peab. Keeks on lemmik nii suurte kui väikeste :)


150g võid
2 dl suhkrut
2 muna
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanilje ekstrakti
1 tl jahvatatud kardemoni
1 dl mõru kakaod
1 dl külma kanget kohvi
Glasuur:
100g tume sokolaad
0,5 dl vahukoort
sarapuupähkleid

Vahusta või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur, kardemon ja kakaopulber ning lisa tainale vaheldumisi külma kohviga. Vala tainas rasvainega määritud keeksivormi. Küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit. Lase jahtuda ning kummuta serveerimisalusele. Glasuuri jaoks sulata šokolaad veevannil, lisa koor ja sega hästi läbi. Kalla šokolaad jahtunud keeksile ning kaunista pähklitega.

Head isu!


No comments: