Wednesday 22 August 2012

ITAALIA TOMATISUPP


Mõniaeg tagasi sai käitud Itaalia restoranis ja seal sain maitsta seda imelist tomatisupi, mida või kasutada ka kana või kala kõrval kastmeks. Mina kes ketšupit ja selliseid tomati roogasid ei söö,siis seal sain armastuse selle supi vastu, sest see on imeline lihtsalt. Mõnus tomati küüslaugune supp. Selle retsepti otsisin ekstra Itaalia kokandus foorumist,et see päris originaalne  supp/kaste nii nagu itaalased seda teevad.


2 purki konserv purustatud ploom tomateid
300ml vahukoort
värsket peterselli
1 keskmine punane sibul
4-6 küüslauguküünt
võid
oliivõli
soola
värske estragon
värske koriander
1-2 porgandit
kuivatatud punet

Lisa poti värske petersell, estragon,koriander, punasesibula rõngad,porgand koos või ja oliivõliga, ürtid peavad kindlasi värked olema mitte kuivatatud. Nüüd kuumuta kõik koos nii kaua potis kuni või ja oliivõli segule jääb ürtide mõnus maitse juurde. Kurna või oliivõli segust kõik välja ja lisa poti purustatud ploom tomatid,pressitud või hakkitud peeneks küüslauk,soola maitse järgi ja kuivatatud pune. Potis olnud ürtid, sibul, porgand võid ära visata või kasutada kusagil mujal. Hauta tomateid tasasel tulel natuke,et maitsed seguneks omavahel ning lisa viimasena sisse 150ml või 300ml vahukoort ja lase natuke olla pliidil. Maitsesta veel soola või punega kui soovid. Tõsta pott pliidilt ja lase supil kaane all olla umbes 20min. Serveeri supina või kastmena pastaga või kala kõrvale. Kui serveerid pastada,siis lisa sisse ka grill kana või ahjus küpsetatud kanafileed. Head isu!


No comments: